Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Čo dneska? Domáca treska!

SERVIS - Recepty | 11.11.2012, 09.00, Katarína Rosinová

Aj vy máte radi typický slovenský fastfood tresku v majonéze? Škoda, že tá z obchodu je plná emulgátorov a konzervantov, zato ryby je v nej len minimálne množstvo. Tresku si však môžete urobiť aj doma. Rýchlo, chutne a hlavne zdravšie.

Ochutnajte: Čo dneska? Domáca treska!

Obľúbenú pochúťku si môžete ľahko pripraviť aj doma. FOTO: Marek Boháček

reklama

 

Ako na to? 400 g filé z treskovitých rýb uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali rozštvrtenú malú cibuľu, ocot (na pol litra asi jedno deci) a soľ. Ocot zabezpečí, aby kostičky v rybe zmäkli, takže vôbec nebudú prekážať pri jedení. Varíme desať až pätnásť minút.

 

Medzitým si zvlášť uvaríme mrkvu. Obe zložky nakrájame nadrobno spolu so surovou cibuľou. Tej by malo byť asi 150 g. Zmiešame a pridáme 200 g majonézy a polovicu kyslej smotany. Poriadne dochutíme soľou a octom a necháme odležať do nasledujúceho dňa.

 

Takáto treska neobsahuje zahusťovadlá, takže je trochu redšia, no zato oveľa zdravšia, ako tá z obchodu. A celá rodina sa bude oblizovať. :)

reklama

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2022 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda
reklama