Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Šampiňóny pod perinkou

SERVIS - Recepty | 15.11.2012, 16.00, prispievatelia

Predjedlo alebo ľahká večera. Túto verziu klasického receptu som vymyslela za 5 minút a použila som to, čo bolo v chladničke.

Ochutnajte: Šampiňóny pod perinkou

Zapečené šampiňóny prevonia celý dom.

reklama

 

Na dobrotu v klobúku potrebujem iba pol kilogramu čerstvých šampiňónov, ktoré umyjem a zbavím nožičiek. Nič netreba vyhadzovať. Nožičky neskôr pokrájam a uvarím z nich s trochou mrkvy a zemiakov výbornú polievku.


Potom si v miske vymiešam plnku. Do tej potrebujem sto gramov nastrúhaného tvrdého syra, jednu najemno nastrúhanú mrkvičku, tretinu Bambino syra, dva prelisované strúčiky cesnaku, čerstvú petržlenovú vňatku najemno posekanú, štipku soli, čierneho korenia a drvenej rasce.


Na papier na pečenie potretý maslom rozložím klobúčiky, ktoré naplním pripravenou zmesou. Zapekám pri 180 stupňoch asi 15 minút prikryté, potom na 5 minút odokryjem. Ako predjedlo ich poukladám na ľadový šalát, k večeri môžem pridať opečený zemiak alebo bagetku s cesnakovým maslom.

reklama

 

Text a foto: julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX Trnava
reklama
Canis
reklama