Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Garam masala prsia

SERVIS - Recepty | 24.11.2012, 07.30, prispievatelia

Názov síce pripomína gram masla, no z toho by som asi ťažko pripravila nejaký chutný obed. Garam masala je zmes aromatických korení. V preklade horúca zmes.

Ochutnajte: Garam masala prsia

Mini kôpky z ryže nakladám naberačkou na zmrzlinu.

reklama

 

Pripravuje sa pomalým zahrievaním korenín, ktoré sú nakoniec zomleté. Každá indická gazdiná má na korenie špeciálny recept. Ja som použila mix bez škorice. Tá mi nevadí iba v kysnutých koláčoch, inak ju nemusím.

 
Základom jedla je teda korenie, ktoré mu dá chuť. Tri kuracie prsia pokrájam na tenké prúžky. V miske ich na pár hodín naložím do marinády. Tú som pripravila zmiešaním troch lyžíc olivového oleja, menšieho paradajkového pyré, troch podrvených strúčikov cesnaku, dvoch lyžíc medu, dvoch lyžíc zmesi korenia garam masala, štipky čili a soli.


Na panvici najprv osmažím jednu nadrobno pokrájanú cibuľu, pridám mandľové lupienky, nakoniec naložené mäso. Podlejem trochou vody a na miernom ohni zakryté dusím 20 minút. Na záver pridám čerstvú petržlenovú vňatku. Sladkasto – pikantné jedlo som podávam s ryžou

reklama

.
Text a foto: Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2022 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda bonus 1200
reklama