Trnavské rybníky
reklama

Pečieme s babičkou 2: Koláče sa míňajú, žĺtkové dobroty prídu vhod

SERVIS - Recepty | 24.12.2012, 06.43, prispievatelia

Strašne dobré a strašne sladké. To je prvé, čo mi napadlo, keď som zjedla zopár kúskov ďalšieho babičkinho vianočného pečiva. Druhý dojem je voňavučké.

Pečieme s babičkou 2: Koláče sa míňajú, žĺtkové dobroty prídu vhod

Žltučké žĺtkové dobrôtky môžeme poliať čokoládou.

Fragile v Dome Kultúry
reklama

 

Na vypracovanie cesta potrebujeme čas a trpezlivosť. Zmiešame 5 žĺtkov, 250g cukru a polovicu kypriaceho prášku. Musíme ich trieť celých tridsať minút. Dokonale vymiešané do peny uložíme do druhého dňa do chladničky. Misku zakryjeme fóliou.
Na druhý deň vmiešame do žĺtkovej zmesi ešte 200g cukru a 70g polohrubej múky. Cesto vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme tvary čo najmenšie, väčšie sa roztekajú. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý ešte jemne potrieme olejom. Pečieme či skôr sušíme v rúre vyhriatej na 130 stupňov. Koláčiky vyskočia a vnútri sú duté. Každému tak veľmi chutili, že babička bude musieť do Vianoc upiecť ďalšie.


Julka

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda na splátky
reklama