Ochutnajte: Čokoládová pena, ktorej je vždy málo
SERVIS - Recepty | 29.12.2012, 10.00, prispievatelia
Mousse au chocolate, čokoládová pena alebo čokopena. Nie je dôležitý názov, ale výsledná chuť. A tá je rovnaká bez ohľadu na to, ako sa to volá.
Toto je recept dobroty na slávnostné menu. Na šesť veľkých porcií potrebujeme 200 gramov kvalitnej horkej čokolády. Nad parou ju rozpustíme v 100 ml mlieka, pridáme dva žĺtky a miešame aspoň desať minút.
Necháme mierne vychladnúť, zatiaľ si vyšľaháme bielka s 80 gramami cukru na pevný sneh. Ten jemne vmiešame do čokolády. Ešte vyšľaháme šľahačku z dvoch smotán a tiež vmiešame do peny. Rozdelíme do misiek alebo pohárov a necháme vychladnúť minimálne päť - šesť hodín.
Penu môžeme potom vyzdobiť čokoládovými lupienkami alebo čerstvým ovocím. Všetko sú už len dekoračné úpravy, chuť dezertu netreba ničím dolaďovať.
Julka
reklama







Ako si nasporiť na vlastné bývanie?
Pánske trekové topánky pre začiatočníčky - ktoré si vybrať na turistiku?
Detské termotričká na zimu: ktoré vlastnosti sú skutočne dôležité?












