Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Čokoládová pena, ktorej je vždy málo

SERVIS - Recepty | 29.12.2012, 10.00, prispievatelia

Mousse au chocolate, čokoládová pena alebo čokopena. Nie je dôležitý názov, ale výsledná chuť. A tá je rovnaká bez ohľadu na to, ako sa to volá.

Ochutnajte: Čokoládová pena, ktorej je vždy málo

Toto je recept dobroty na slávnostné menu. Na šesť veľkých porcií potrebujeme 200 gramov kvalitnej horkej čokolády. Nad parou ju rozpustíme v 100 ml mlieka, pridáme dva žĺtky a miešame aspoň desať minút.

reklama


Necháme mierne vychladnúť, zatiaľ si vyšľaháme bielka s 80 gramami cukru na pevný sneh. Ten jemne vmiešame do čokolády. Ešte vyšľaháme šľahačku z dvoch smotán a tiež vmiešame do peny. Rozdelíme do misiek alebo pohárov a necháme vychladnúť minimálne päť - šesť hodín.


Penu môžeme potom vyzdobiť čokoládovými lupienkami alebo čerstvým ovocím. Všetko sú už len dekoračné úpravy, chuť dezertu netreba ničím dolaďovať.


Julka

reklama

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2023 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda Tanex
reklama