Ochutnajte: Čokoládová pena, ktorej je vždy málo
SERVIS - Recepty | 29.12.2012, 10.00, prispievatelia
Mousse au chocolate, čokoládová pena alebo čokopena. Nie je dôležitý názov, ale výsledná chuť. A tá je rovnaká bez ohľadu na to, ako sa to volá.

Toto je recept dobroty na slávnostné menu. Na šesť veľkých porcií potrebujeme 200 gramov kvalitnej horkej čokolády. Nad parou ju rozpustíme v 100 ml mlieka, pridáme dva žĺtky a miešame aspoň desať minút.
reklama
Necháme mierne vychladnúť, zatiaľ si vyšľaháme bielka s 80 gramami cukru na pevný sneh. Ten jemne vmiešame do čokolády. Ešte vyšľaháme šľahačku z dvoch smotán a tiež vmiešame do peny. Rozdelíme do misiek alebo pohárov a necháme vychladnúť minimálne päť - šesť hodín.
Penu môžeme potom vyzdobiť čokoládovými lupienkami alebo čerstvým ovocím. Všetko sú už len dekoračné úpravy, chuť dezertu netreba ničím dolaďovať.
Julka
reklama