Trnavské rybníky
reklama

Majstrovstvá Trnavy vo varení gulášu úspešnejšie než vlani

AKTUALITY - Trnava | 27.1.2013, 13.21, Gabriel Kopúnek

TRNAVA - Zelenečská ulica sa po roku v sobotu opäť zmenila na jednu veľkú kuchyňu. Pod holým nebom tam tridsaťjeden tímov z mesta i okolia súťažilo o najchutnejší guláš.

Majstrovstvá Trnavy vo varení gulášu úspešnejšie než vlani

Na parkovisku pred Trnavským dvorom bolo v sobotu rušno. Všade to voňalo gulášom a horiacim drevom pod kotlami.

Púpavy pri aleji
reklama

 

Mnohí z účastníkov už nie sú nováčikmi, takže sa dá konštatovať, že kvalita ich výsledných produktov stúpa. Nikoho z porotcov totiž nechytil žlčníkový záchvat, ani ich ústa nevykrúcalo od nepodrarkov. Len keby ich normálne osolili. Škoda toľkých sladkých variácií.

 

 

Optimaliácia MAD Trnava
reklama

Každý tvoril guláš podľa svojej chute. Úlohou bolo trafiť sa do chute piatich porotcov.

 

Anjeliciam sa opäť nepodarilo prebojovať sa medzi sedmičku najlepších.

 

Taktiež sa nikto zo súťažiacich nesnažil sabotovať chuťové poháriky poroty prílišným maskovaním kulinárskych prešľapov feferónkami či chilli papričkami. Síce, jeden novovytvorený prvok porota v guláši našla. Jeden z tímov sa svoj guláš rozhodol vylepšiť klobásou.

 

Kto prišiel včas, ušla sa mu riadna porcia gulášu.

 

Proti gustu žiaden dišputát, zrejme im to doma tak chutí. A ako sa napokon ukázalo, chutil každý guláš, lebo do vyhlásenia výsledkov sa všetok zjedol. A kto sa stal víťzom štvrtého ročníka Majstrovstiev Trnavy vo varení kotlového gulášu?

 

Víťazom sa stal tím Opičky. Neboli to len ženy, skôr to malo evokovať rozpoloženie, do akého sa mienili po skončení súťaže prebojovať. 

 

Druhé miesto patrilo kuchárom zo susedného Pauza baru.

 

Majcichovskí seniori skončili na treťom mieste.

 

Česť futbalistov Spartaka Trnava zachraňoval aspoň štvrým miestom PR manažér klubu Marek Ondrejka s bratom Petrom.

 

Čundráci pod hlavičkou Starých zálesákov skončili piati.

 

Od Lopašova po Dolné Orešany pozbierali všetky chute Prespolní. Odniesli si za to pohár za šieste mesto.

 

Partia zo smolenického Havran Pubu skončila na siedmom mieste. Ostatným tímom sa síce poháe neušli, dostali aspoň diplomy za účasť.

 

Tento rok tvorili porotu kuchár Trnavského dvora Robo Ševčík (uprostred), gulášoví odborníci z radov polície Zdenko Habšuda (vľavo) a Pavol Gabriška...

 

...ktorí si svoju úlohu plnili veľmi zodpovedne...

 

Martinka, alias Kleopatra z Turca a JA, ktorý som spolu s Julom Blažekom túto nevšednú zábavu pred rokmi vymyslel.

 

Odporúčanie pre kuchárov do budúceho ročníka. Menej chľastu a viac soli.

 

V sobotu bolo pod nulou, takžekomu nestačilo ohrievanie od kotíka, musel a zahrievať aj zvnútra. 

 

Na zahriatie sa ale inak podávalo varené vínko. To až tak chuťové poháriy neničí.

 

 

Cestu do Trnavy merali aj účastníci zo vzdialenejších obcí. Síce sa im pohár za poprednejšie umiestnenie neušiel, no nemusia zúfať. Počnúc siedmym miestom nadol to bolo ďalších dvadsať priečok tesné na rozdiel jedného, nanajvýš troch bodov.

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2025. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda TANEX
reklama