Niečo ku kávičke? Fantastické, fajné florentínky
SERVIS - Recepty | 2.2.2013, 15.28, prispievatelia
Tieto cukrovinky som našla aj pod názvom marokánky, ale florentínky sa mi páčia viac.

Florentínky môžem potrieť aj bielou čokoládou. No výborné sú aj bez nej.
reklama
Pripravím si 100 g mandľových lupienkov, 100 g posekaných vlašských orechov alebo lieskovcov, 100 g sušených brusníc, 100 g kandizovaného ovocia. V teflonovej panvici rozpustím 100 g masla, 100 g cukru, 100 ml smotany a 50 g medu. V niektorých receptoch treba dať 250 ml smotany, ale potom treba dať aj 4 lyžice múky. Ja som piekla bez múky. Prevarím, primiešam orechy a ovocie. Na plech vyložený papierom na pečenie ukladám lyžicou malé kôpky zmesi aspoň 5 cm od seba. Pri pečení sa roztečú, stratia tvar, ale nedokonalosť tvaru nahradí ich dokonalá chuť. Pečiem 10-15 minút, kým nedostanú karamelovú farbu. Z plechu ich prekladám až po vychladnutí. Potom potriem vrchnú alebo spodnú stranu rozpustenou čokoládou a nechám stuhnúť.
Julka