Voňavá plnená paprika bez mäsa a ryže
SERVIS - Recepty | 10.2.2013, 10.46, prispievatelia
Paprika chutí fantasticky aj bez prílohy, ale môžeme ju podávať aj s varenými zemiakmi alebo krajcom čerstvého chleba.
Tradičné jedlo v trochu ľahšej verzii.
reklama
Očistím a umyjem päť zelených paprík. Tvrdý syr pokrájam na pásiky, asi 7x1 centimeter. Zabalím ich do plátku šunky a vložím do papriky. Do vyššej panvice alebo hrnca dám jeden paradajkový pretlak, tri pokrájané čerstvé paradajky, 15-20 zelených olív, štyri kolieska baklažánu, desať nožičiek šampiňónov – klobúčiky som naplnila a zapiekla v inom recepte.
Vložím naplnené papriky, zalejem zarovno vodou, ochutím soľou, tromi stonkami čerstvej zelerovej vňate, sušenou bazalkou, oreganom, čiernym mletým korením, štipkou mletého muškátového orieška a kvetu, bobkovým listom, štyrmi klinčekmi, lyžicou cukru a tromi podrvenými strúčikmi cesnaku.
Varím pomaly pod pokrievkou asi pol hodinu. Za ten čas sa všetky vône zeleniny a korenia prepoja a vytvoria dokonalú chuť. Šťava sa vyvarí na polovicu objemu, vôbec ju nemusím zahusťovať.
reklama
julka