Gazdinky ponúknu takmer zabudnuté domáce špeciality
AKTUALITY - Región | 19.2.2013, 11.07, prispievatelia
OPOJ - Domáce pagáče, báleše, lokše, štrúdle, slivkové gule, pohánkové či cícerové kaše, kalkýš a ďalšie už takmer zabudnuté jedlá budú môcť v sobotu ochutnať návštevníci Ochutnávky jedál starých materí.
Svoje špeciality prinesú okrem domácich gazdiniek aj ženy z okolitých dedín.
V organizácii ochutnávky sa už dvanásť rokov strieda osem obcí. Ich cieľom je priblížiť dnešnej generácii jedlá, ktoré boli lacné, zdravé, no zároveň aj chutné.
Na rozdiel od dnešných „minútok“ si však ich príprava v niektorých prípadoch vyžadovala oveľa viac času.
Podľa starostu Opoja Alojza Matúša bude v sobotu popoludní pripravených na ochutnávku približne 130 jedál. Opoj v minulosti vydal aj receptár jedál starých materí, ten je však už rozobraný.
Podujatie sa začne v kultúrnom dome o 14. hodine, pripravený je aj kultúrny program.
sita








Charitatívne trhy u saleziánov na Kopánke pomôžu rodinám v náročnej situácii
Trnava získala za prácu s mládežou ocenenie sTOPa 2025
Beáta Farkašová bude naďalej hlavnou kontrolórkou Trnavského samosprávneho kraja










