Ochutnajte: Chrumkavé placky s pečenou cviklou
SERVIS - Recepty | 24.2.2013, 10.54, prispievatelia
Pečená cvikla ma oslovila jednoduchou prípravou. Vždy som cviklu varila dlho v hrnci, celý dom ňou bol cítiť.

Cvikla je plná vitamínov, vlákniny, železa, minerálov.
reklama
Teraz som len štyri podlhovasté cvikle vyumývala a rozložila na papier na pečenie. Piekli sa asi hodinu pri 180 stupňoch.
Z upečenej cvikle som zlúpala šupku a pokrájala ju na tenké kolieska. Tie som v miske pokvapkala olivovým olejom a balzamikovým octom.
Jemne som ich posolila. Klasické zemiakové placky pripravím nastrúhaním piatich väčších očistených zemiakov na tenké rezančeky, nie na kašu.
reklama
Pridám k nim jedno vajce, jednu kopcom veľkú lyžicu hladkej múky, dva prelisované strúčiky cesnaku, soľ, čierne mleté korenie a majoránku.
Vysmažím ich na teflonovej panvici na oleji dochrumkava. Na zimný večer geniálna večera.
julka