Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Chrumkavé placky s pečenou cviklou

SERVIS - Recepty | 24.2.2013, 10.54, prispievatelia

Pečená cvikla ma oslovila jednoduchou prípravou. Vždy som cviklu varila dlho v hrnci, celý dom ňou bol cítiť.

Ochutnajte: Chrumkavé placky s pečenou cviklou

Cvikla je plná vitamínov, vlákniny, železa, minerálov.

Fragile v Dome Kultúry
reklama

 

Teraz som len štyri podlhovasté cvikle vyumývala a rozložila na papier na pečenie. Piekli sa asi hodinu pri 180 stupňoch.


Z upečenej cvikle som zlúpala šupku a pokrájala ju na tenké kolieska. Tie som v miske pokvapkala olivovým olejom a balzamikovým octom.
 

 

Jemne som ich posolila. Klasické zemiakové placky pripravím nastrúhaním piatich väčších očistených zemiakov na tenké rezančeky, nie na kašu.

reklama


Pridám k nim jedno vajce, jednu kopcom veľkú lyžicu hladkej múky, dva prelisované strúčiky cesnaku, soľ, čierne mleté korenie a majoránku.


Vysmažím ich na teflonovej panvici na oleji dochrumkava. Na zimný večer geniálna večera.


julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama
cale clinic
reklama