Trnavské rybníky
reklama

Šťavnaté zapekané rezne so syrom

SERVIS - Recepty | 16.3.2013, 08.00, prispievatelia

Zapekané rezne sú pre mňa chutnejšou verziou klasických vysmážaných kusov mäsa. Takto pripravené zostanú mäkké a šťavnaté.

Šťavnaté zapekané rezne so syrom

Rovnako dobré ako bravčové sú tieto rezne aj z kuracích pŕs.

Fragile v Dome Kultúry
reklama

 

Jemne naklepem osem bravčových rezňov. Vložím ich do marinády, ktorú vymiešam z troch vajíčok, mletého čierneho korenia, lyžice horčice, troch prelisovaných strúčikov cesnaku.


Rezne poukladám na plech aj so všetkou marinádou a zalejem pohárom smotany na varenie. Plech zakryjem alobalom a vložím do rúry vyhriatej na 210 stupňov.


Po tridsiatich minútach dám preč alobal a rezne bohato posypem nastrúhaným údeným syrom. Zapečiem asi 10 minút do zlatista.

reklama


K rezňom si pripravím šalát. Nakrájam polovicu hlávky ľadového šalátu, tri paradajky a jedno zrelé avokádo. Ihneď ho musím pokvapkať šťavou z jedného citróna, aby nezhnedlo. Šalát ochutím ešte lyžicou medu a štipkou soli.


Prílohou k mäsu môžu byť opekané zemiaky alebo ryža.


Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda na splátky
reklama