Šťavnaté zapekané rezne so syrom
SERVIS - Recepty | 16.3.2013, 08.00, prispievatelia
Zapekané rezne sú pre mňa chutnejšou verziou klasických vysmážaných kusov mäsa. Takto pripravené zostanú mäkké a šťavnaté.

Rovnako dobré ako bravčové sú tieto rezne aj z kuracích pŕs.
reklama
Jemne naklepem osem bravčových rezňov. Vložím ich do marinády, ktorú vymiešam z troch vajíčok, mletého čierneho korenia, lyžice horčice, troch prelisovaných strúčikov cesnaku.
Rezne poukladám na plech aj so všetkou marinádou a zalejem pohárom smotany na varenie. Plech zakryjem alobalom a vložím do rúry vyhriatej na 210 stupňov.
Po tridsiatich minútach dám preč alobal a rezne bohato posypem nastrúhaným údeným syrom. Zapečiem asi 10 minút do zlatista.
reklama
K rezňom si pripravím šalát. Nakrájam polovicu hlávky ľadového šalátu, tri paradajky a jedno zrelé avokádo. Ihneď ho musím pokvapkať šťavou z jedného citróna, aby nezhnedlo. Šalát ochutím ešte lyžicou medu a štipkou soli.
Prílohou k mäsu môžu byť opekané zemiaky alebo ryža.
Julka