Recepty
Orechové šúľance: Maškrtníkov poteší sladká i slaná verzia
Večer si uvarím kilogram zemiakov v šupke. Na druhý deň ich ošúpem a nastrúham na jemnom strúhadle.
reklama
Ochutnajte: Studený zákusok k ľadovému frappé
Tento koláč je variáciou piškótovej torty z kyslej smotany. Voláme ho studený, pretože ho krájame veľmi vychladený, má sviežu kyselkavú chuť a dobre padne cez horúce dni k ľadovému...
Ochutnajte: Voňavá marhuľová žemľovka
Myslím si, že každý vie, čo to znamená, keď sa urodí veľa marhúľ ako tento rok. To sú celé dni zavárania či varenia džemov a lekvárov, a marhúľ akoby stále neubúdalo. :) A keď vás...
Ochutnajte: Voňavé cesnakové zemiaky
Zemiaky sú asi to najlepšie, čo mohla Amerika dať svetu. Nikdy sa ich nedá objesť. Spôsobov, ako ich pripravovať, je nespočetne. Do mojich receptov rýchlo a ľahko patrí aj tento.
reklama
Ochutnajte: Domáce müsli tyčinky rýchlo a jednoducho
Keď jem müsli, robím niečo pre svoje zdravie... Možno to platí, ale iba ak si tyčinky upečiete vlastnoručne zo surovín, ktoré sú naozaj zdravé.
Ochutnajte: Chrumkavé sezamové nugetky
Toto je návod na ďalší z bleskových obedov alebo večerí. Tri kuracie prsíčka umyjem, jemne naklepem, posolím, pokorením čiernym mletým korením.
Ochutnajte: Superrýchla a superdobrá torta
Niekto to volá cheese cake, ale ja som mala pocit, že nemôžem jesť sladký syrový koláč, preto pečiem slovenskú verziu ako tvarohovú tortu.
Ochutnajte: Zdravá kuracia živánska bez slaniny a klobásy
Kuracie mäso pripravujem na veľa spôsobov, ale už to chcelo trošku zmenu. Nápad prišiel okamžite. Živánska bez slaniny a klobásky, ľahké a zdravé jedlo.
Ochutnajte: Kuracie špízy, ideálne jedlo na grilovačku
Pekné počasie nás vytiahlo do záhrady na obed na čerstvom vzduchu. Vybrali sme drevené uhlie a rozložili gril. Kuracie prsia pokrájané na malé kúsky sme naložili do marinády večer pred grilovaním.
Ochutnajte: Osviežujúci letný tatarák
Keď som mojim hosťom na párty povedala, že ako dezert bude tatarák z ananásu, trošku sa zhrozili. Žiaden strach, s klasickým tatarákom má táto pochúťka pramálo spoločné.
Ochutnajte: Nakladanú delikatesu si môže pripraviť každý
Základom je kvalitný syr. Ja som nakladala teraz goudu, na pohár s objemom 300 ml potrebujem asi 250 gramov. Skúšala som naložiť už aj encián, tofu, údený eidam.
Ochutnajte: Pestrofarebné tofuvrtuľky na letný obed alebo večeru
Ľahkú večeru alebo obed bez mäsa môžem vždy. Príprava tohto jedla trvá asi pol hodiny. Najprv uvarím cestoviny – vrtuľky v slanej vode.
Ochutnajte: Šnicle s nivovou omáčkou sú najlepšie na svete
Toto jedlo nemá chybu už len preto, lebo fičím na omáčke z Nivy. Tá bola jedným z mojich prvých kuchárskych pokusov. Podarila sa mi ihneď asi vďaka tomu, že už jednoduchšie sa variť nedá....
Ochutnajte: Zelená nátierka plná železa
Zmena je život, nová doba ponúka nové možnosti, preto nemusíme jesť iba zelený špenát alebo hrášok či syr so zelenou plesňou.
Ochutnajte: Malinové pokušenie, ktorému ťažko odoláte
Pochúťka, mňamka, dobrotka, lahôdka, sladký moment, jedna báseň... To sú ďalšie názvy, ktoré ľudkovia, čo ochutnali, dali tomuto dezertu. U nás sa uchytilo iné, výstižné pomenovanie. Malinový...
reklama
Najnovšie v tejto sekcii
Zaujalo Vás
Nájdete na trnavskyhlas.sk