Recepty
Ochutnajte: Dvojfarebný gulášik a pohár piva k tomu
Navariť dobrý guláš je umenie, preto majú guláše svoje festivaly, kde sa ukáže, kto to naozaj dokáže.
reklama
Ochutnajte: Vylepšené cestoviny s klobáskou a bryndzou
Pri skúšaní receptov z časopisov zvyčajne využívam i svoje kulinárske skúsenosti, aby boli ešte lepšie... Toť ma zaujal recept na cestovinu s klobásou a bryndzou. Chutila!
Ochutnajte: Losos na víne a zelenine, aby mali lekári radosť
V rámci odporúčania lekárov Aspoň raz do týždňa ryba ma zlákala akciová cena lososa. Priznám sa, túto rybku nevarím často. Ale obed bol fakt mňam!
Ochutnajte: Obrovské stehná na jablkách a rozmaríne
Štyri obrovské kuracie stehná vážili ako dve celé kurčatá. Nedeľný obed pre štyri osoby za sedem eur je slušná cena.
reklama
Ochutnajte: Aljašská treska rýchlo, chutne a zdravo
„Fuj, smrdí!“ tvrdia tí, čo rybu na svoju škodu vyradili z jedálnička. U nás doma to neplatí. Mierne odmrazím 600 g aljašskej tresky, či už filety alebo filé a umyté prudko opražím na...
Ochutnajte: Nepravý, ale chutný cheesecake
Cheesecake, tradičný americký dezert zo smotanového syra, sa dnes teší veľkej popularite aj u nás. Koláč, ktorý som piekla ja, síce nie je klasický cheesecake, ale zato je jednoduchší na prípravu,...
Ochutnajte: Koláčiky ľahké ako vánok
Rýchly a vynikajúci zákusok. Rýchly preto, že medové pláty a kakaové Bebe keksy kúpim za minútu. Pláty potrebujem jedny, keksov dva balíčky.
Ochutnajte: Zmena si žiada rezance
Nebaví vás variť dookola stále to isté? Skúste zmenu – zapečené rezance. Uvarte kvalitné cestoviny v slanej vode, prepláchnite studenou, premiešajte s trochou oleja.
Ochutnajte: Zelená je dobrá na oči aj do žalúdka
Osobne patrím k tej početnej skupine ľudí, ktorá polievky, jednoducho povedané, nemusí, a vždy, keď sa dá, sa im vyhne. Avšak existujú aj polievky, ktoré si sama rada dám, dokonca aj uvarím.
Ochutnajte: Výborná slnečnicová bábovka ku káve alebo čaju
Názov dostala podľa formy, ktorú som kúpila mame, ktorá miluje slnečnice. Táto bábovka je môj prvý pokus pečenia v silikónovej forme, a myslím, že veľmi vydarený.
Ochutnajte: Zázračné kakaovníky, ktoré po upečení zmiznú
Moja babka piekla každý týždeň koláče, záviny, báleše z kysnutého cesta. U nás doma pečieme málo, ale potom to stojí za to. Najradšej zo všetkých koláčov mám kakaovník.
Ochutnajte: Voňavé muffiny pre syrofilov
Máte formu na muffiny a nemáte práve chuť na sladké? Dajú sa urobiť aj naslano. Ani ja som tomu neverila, kým som nevyskúšala osvedčený recept od jednej známej. Ešte lepšie je, že nepotrebujeme...
Ochutnajte: Makový koláč zo šálky
Sobota večer, vonku tma a mrznúca hmla. Ako prehrejem seba aj dom? Najprv som založila do krbu. Zapálila som čajovú sviečku, pripravila lipový čaj s medom a rozpálila rúru. V nej som...
Ochutnajte: Bohatá novoročná šošovica
Na nový rok sme nikdy nejedli nič, čo malo krídla, aby nám šťastie neodletelo, nič, čo malo nohy, aby neutieklo, a nič, čo malo plutvy, aby neodplávalo. Jedli sme šošovicu, aby sme mali veľa...
Ochutnajte: Namiesto kapra sviatočná šťuka
Kapra na Vianoce som jedla naposledy ako desaťročná, keď som ešte musela poslúchať. Rada sledujem relácie o varení, v ktorých je najväčší gurmánsky zážitok losos alebo tuniak. Skúsili sme to...
reklama
Najnovšie v tejto sekcii
Zaujalo Vás
Nájdete na trnavskyhlas.sk