ReceptyOchutnajte: Chutný burek hotový za hodinku
Jedli ste už burek? Obľúbená balkánska pochúťka plnená syrom, mletým mäsom či kyslou kapustou mi zachutila tak, že som si ju hneď chcela pripraviť doma. Vyskúšala som veľmi jednoduchý spôsob...
reklama
PozvánkyPozvánky na kultúrne a spoločenské podujatia na dnes a víkend
Prinášame pozvánky organizácií a združení v regióne na podujatia organizované tento víkend.
PozvánkyNový šport v Trnave: Na Slávii budú v sobotu crossfitové súťaže
Do Trnavy smeruje nový druh pohybovej aktivity. V sobotu 22. septembra od 10.00 sa v športovom areáli trnavskej Slávie (neoplotené futbalové ihrisko pri tenisových kurtoch) uskutoční podujatie Trnava...
Sporenie do zlataZlato ako bezpečný prístav!
Zlato má veľmi bohatú históriu. Vždy bolo symbolom istoty a stability. Svojimi unikátnymi fyzickými a chemickými vlastnosťami je zlato nenahraditeľné v množstve odvetví priemyslu.
reklama
ReceptyOchutnajte: Šťavnatá mozaiková torta
Urobiť niekomu k sviatku tortu je vždy dobrý nápad, no nie každému sa chce piplať s jej prípravou. Dá sa to zjednodušiť a výsledok je nielen pôsobivý, ale poteší aj vašu líniu.
PozvánkyMúzeum zaplnia výtvarné diela
Výstava výtvarných prác neprofesionálnych umelcov Trnavská paleta sa dožíva svojho štyridsiateho štvrtého ročníka. Slávnostne ju otvoria vo štvrtok 13. septembra o 17.00 h v Západoslovenskom...
PozvánkyNenechajte si ujsť výstavu fotografií v Západnom krídle
Nestor trnavských umeleckých fotografov Blažej Vittek nedávno oslávil sedemdesiatku. Pri tejto príležitosti pozýva všetkých na výstavu Curriculum fotovitae, ktorej vernisáž sa uskutoční v stredu 12....
ReceptyOchutnajte: Usmiata tekvicová polievka
Výrazná oranžová farba tekvice hokkaido ma upútala, keď si ju celebrity v televarení pripravovali ako delikatesu. Tekvička s vysokým obsahom karoténu vyrástla aj v našej záhrade, preto je...
ReceptyOchutnajte: Chrumkavý mrveničkový koláč
Ovocné koláče pečiem iba zo sezónneho čerstvého ovocia, nikdy nepoužívam zavárané alebo mrazené ovocie. Aby bol tento čo najchutnejší, použijem naň ríbezle, ostružiny, maliny, čučoriedky, marhule,...
ReceptyOchutnajte: Cézar šalát po našom
Originál šalát prvýkrát pripravil taliansky kuchár Cesar Cardini takmer pred sto rokmi. Túto cisársku pochúťku som vylepšila podľa mojej chuti na plnohodnotný obed.
ReceptyOrechové šúľance: Maškrtníkov poteší sladká i slaná verzia
Večer si uvarím kilogram zemiakov v šupke. Na druhý deň ich ošúpem a nastrúham na jemnom strúhadle.
ReceptyOchutnajte: Studený zákusok k ľadovému frappé
Tento koláč je variáciou piškótovej torty z kyslej smotany. Voláme ho studený, pretože ho krájame veľmi vychladený, má sviežu kyselkavú chuť a dobre padne cez horúce dni k ľadovému...
ReceptyOchutnajte: Voňavá marhuľová žemľovka
Myslím si, že každý vie, čo to znamená, keď sa urodí veľa marhúľ ako tento rok. To sú celé dni zavárania či varenia džemov a lekvárov, a marhúľ akoby stále neubúdalo. :) A keď vás...
ReceptyOchutnajte: Voňavé cesnakové zemiaky
Zemiaky sú asi to najlepšie, čo mohla Amerika dať svetu. Nikdy sa ich nedá objesť. Spôsobov, ako ich pripravovať, je nespočetne. Do mojich receptov rýchlo a ľahko patrí aj tento.
ReceptyOchutnajte: Domáce müsli tyčinky rýchlo a jednoducho
Keď jem müsli, robím niečo pre svoje zdravie... Možno to platí, ale iba ak si tyčinky upečiete vlastnoručne zo surovín, ktoré sú naozaj zdravé.
reklama
Najnovšie v tejto sekcii
Zaujalo Vás
Nájdete na trnavskyhlas.sk