Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
ReceptySuši dolnozemských Slovákov
Nebudem sa hádať. Viem, že podobné jedlo varia Maďari a aj Poliaci. Ani u nás to nie je neznáma pochúťka. Jedno je však isté. U dolnozemských Slovákov je to skrátka nepredstaviteľná...
reklama
ReceptyRecept na vylízané taniere
Život mi ešte stále žičí tancovať v kuchyni pre potešenie žalúdkov mojich troch najbližších. No a keď už varím pre štyroch, občas behám i s fotoaparátom, aby sa najedli aj...
ReceptyPunč, z ktorého budete šťastní a veselí
Na varenom víne sa toho nedá veľa pokaziť, aj keď experti sa nájdu. Horšie je to s punčom. Niektorí tento názov zneužívajú pre víno zmiešané s čajom, v lepšom prípade s džúsom,...
ReceptyVtáčik skoro ako v družine
Neviem prečo, ale nejako sa mi zacnelo. V školskej jedálni som toto jedlo príliš nemusel. Zdalo sa mi nejaké čudné a neveriacky som krútil hlavou, čo to tí Španieli jedia. Vôbec som netušil, že...
reklama
ReceptyHorúca jesenná dobrôtka
Sezóna tekvíc je v plnom prúde. Ak ich využívate len na vyrezávanie zubatých hláv, robíte veľkú chybu. Z tekvice môžete uvariť skvelú polievku.
ReceptyPoctivo odpracovaná pochúťka
Vraj spisovne sa lokeš povie lokša. Podobne ako oharek uhorka. Čo už s tým my Trnavčania narobíme? Istejšie je používať množné číslo. Neviem ako u vás, ale u nás sa cez sviatky aspoň raz...
ReceptyVegetariánske mäsové pomyslenie
Aj vegetarián dostane raz za čas chuť na niečo, čo vyzerá ako jedlo z tanierov mäsožravcov. Čo potom? Ja som si naposledy kúpila sójový polotovar s názvom Sójové stejky.
reklama