Gurmánsky zápisníkGurmánsky zápisník: Ako chutí pani káva?
Príprava a pitie kávy zažíva v poslednom čase na Slovensku renesanciu, no vo väčšine kaviarní po objednaní espressa ešte vždy dostanete šálku plnú teplej hnedej tekutiny pochybnej chuti. Ľuďom...
reklama
Gurmánsky zápisníkGurmánsky zápisník: Umenie degustácie čokolády
Dobrá čokoláda je ako víno. Jej chuť vás prinúti zavrieť oči a s pôžitkom skúmať rozmanité vnemy, ktoré sa pomaly objavujú vo vašich ústach. Skutoční gurmáni dodržiavajú pri degustácii...
PozvánkyDivadelná hra Tri sestry od Čechova prichádza do Trnavy
TRNAVA - THE-A(R)T-RE, divadlo Univerzity svätých Cyrila a Metoda v Trnave, odohrá v stredu 23. mája premiéru hry Antona Pavloviča Čechova Tri sestry.
ReceptyOchutnajte: Osviežujúci letný tatarák
Keď som mojim hosťom na párty povedala, že ako dezert bude tatarák z ananásu, trošku sa zhrozili. Žiaden strach, s klasickým tatarákom má táto pochúťka pramálo spoločné.
reklama
PozvánkyMilovníkov vína pozývame do otvorených pivníc
VI. ročník Otvorených pivníc na sv. Urbana Vám ponúkne vína v 128 pivniciach od Devína cez Raču, Svätý Jur, Pezinok, Modru až po Trnavu. Otvorené pivnice môžete navštíviť v 32 obciach...
Dom a záhradaKeď v záhrade kosačka nestačí
Váš pozemok je skôr záhrada než len záhradka. Nestojíte o džungľu. Potrebujete krotiť divočinu na priestranstvách okolo domu či na plochách ako park alebo ihrisko. Tak to oceníte silného...
Gurmánsky zápisníkGurmánsky zápisník: Ako som spoznal pravú čokoládu
Máte radi čokoládu? Na prvý pohľad možno smiešna otázka, no zamysleli ste sa už nad tým, čo je to vlastne čokoláda? Nefalšovaná božská chuť. Stačí kúsok a vy sa ocitáte na vrchole blaha....
ReceptyOchutnajte: Nakladanú delikatesu si môže pripraviť každý
Základom je kvalitný syr. Ja som nakladala teraz goudu, na pohár s objemom 300 ml potrebujem asi 250 gramov. Skúšala som naložiť už aj encián, tofu, údený eidam.
Dom a záhradaVyžínač alebo krovinorez?
Pri údržbe záhrady by vám spolu s kosačkou nemal chýbať jeden z týchto univerzálnych pomocníkov. Ktorý je ten pravý? Stačí si dobre premyslieť, čo potrebujete kosiť a riešenie príde...
ReceptyOchutnajte: Pestrofarebné tofuvrtuľky na letný obed alebo večeru
Ľahkú večeru alebo obed bez mäsa môžem vždy. Príprava tohto jedla trvá asi pol hodiny. Najprv uvarím cestoviny – vrtuľky v slanej vode.
PozvánkyNa Červenom Kameni potečie víno
Milovníci vína pozor! Príďte si vychutnať výnimočnú atmosféru na hrad Červený Kameň. Prvú májovú sobotu presne o 15:00 sa otvoria hradné pivnice.
Dom a záhradaMajiteľa trávnika radosti a strasti
Poznáte ten pocit, keď ráno vyjdete do svojej záhrady? Keď vás vôňa včera pokoseného trávnika typickou čerstvosťou núti dýchať zhlboka, keď sa slnko trbliece v státisícoch kvapkách rosy na...
PozvánkyImproliga po ôsmykrát v kine Hviezda
Obľúbená súťaž v divadelnej improvizácii Improliga sa bude konať už ôsmykrát v kine Hviezda. Začiatok je v stredu 2. mája o 19:00, registrácia súťažných tímov bude prebiehať od...
ReceptyOchutnajte: Šnicle s nivovou omáčkou sú najlepšie na svete
Toto jedlo nemá chybu už len preto, lebo fičím na omáčke z Nivy. Tá bola jedným z mojich prvých kuchárskych pokusov. Podarila sa mi ihneď asi vďaka tomu, že už jednoduchšie sa variť nedá....
ReceptyOchutnajte: Zelená nátierka plná železa
Zmena je život, nová doba ponúka nové možnosti, preto nemusíme jesť iba zelený špenát alebo hrášok či syr so zelenou plesňou.
reklama
Najnovšie v tejto sekcii
Zaujalo Vás
Nájdete na trnavskyhlas.sk