ReceptyChutná večera za štyri eurá
Kto šetrí má za tri... Šetríme všetci, pri účte za nákup v potravinách mi vstávajú vlasy dupkom. Všetko bolo lacnejšie nie pred dvadsiatimi rokmi, ako spomínajú naše babky, ale pred rokom – dvomi.
reklama
ReceptyNajlepší bab guláš
Toto jedlo nemá chybu. Niekto povie, že nie je nad hovädzí guláš, ale mne hovädzie a bravčové mäso prestalo jedného dňa voňať. Hľadala som najprv rôzne náhrady. Sójové mäso je fajn, ale...
ReceptyFajnšmekri ju ľúbia z býčka
Prídete do reštaurácie hladný ako vlk a máte hlboko do peňaženky. Čo s tým? Zachráni vás cesnaková polievka. Väčšinou je lacná a chutná. Zvyčajne na nej nie je čo pokaziť.
reklama
ReceptyCibuľová mňamka od gurmánov
Názov cibuľová polievka neznie príliš lákavo, no keď sa k nemu pridá slovo francúzska, hneď nadobudne gurmánsky rozmer. A veru je to tak. So správnymi prísadami premeníte zopár cibúľ na...
ReceptyVšetko v jednom pekáči
Nepatrím k ženám, ktoré s nadšením trávia nedeľné doobedie za sporákom a varia, pečú, miešajú, vaľkajú, len aby bolo čo jesť. Ponúkam typ na kompletný obed takmer bez práce...
Pozvánky
VIDEO: Naspäť do doby, keď boli Malé Karpaty ostrovom v mori
TRNAVA – Západoslovenské múzeum v Trnave otvorilo v piatok výstavu Bolo u nás more, ktorá približuje obdobie mladších treťohôr. V tej dobe boli Malé Karpaty ostrovom a ich okolie...
PozvánkyVýstava v múzeu Bolo u nás more
TRNAVA – V Západoslovenskom múzeu spustili vo štvrtka 10. marca novú výstavu pod názvom Bolo u nás more.
PozvánkyVýstava diel na tému muž a žena v spoločnej domácnosti
Od štvrtka 10. marca je v trnavskej galérii v klUbe 3 otvorená výstava diel umelca Mira Trubača.
ReceptyChutná barania hlava
Nie, nebojte sa, nebudeme variť barany, ale cícer baraní (Cicer arietinum). Jeho názov je odvodený z latinského slova aries, čo v preklade znamená barania hlava.
ReceptyChuťovky španielskeho kráľa
Tapas sa zrodil, keď španielsky kráľ Alfonso X. Múdry ochorel. Musel prijímať malé množstvá jedla a vína medzi hlavnými chodmi. Po uzdravení nariadil, aby sa v Castílii víno servírovalo...
ReceptyKoláčiky nielen na svadbu
U nás doma príliš neobľubujeme ťažké krémové zákusky. Zato kysnuté buchty alebo koláčiky si doprajeme takmer každú nedeľu. Zvlášť teraz v zime dobre padnú k šálke kávy, teplého kakaa...
ReceptySchönovo kura na mede
Fakt, ten Jožko Schön sa nám stále vracia do myšlienok. Beňo Škreko robil na jeho počesť hubársku ligu, mne občas chýba aj v kuchyni. Veď rád varil a delil sa o dobré recepty. Napríklad...
ReceptyDeci rumu do klobás
Klobásky a zemiaky upečené v jednom kamennom pekáči. Dobrota. Na pohľad žiadna vážna veda alebo recept, ktorý by potreboval viac priestoru. Omyl. Teda, ak nechcete žuť nestráviteľné kúsky...
ReceptyČo Rusi do smetí, my do brucha
Pozvala som na obed štyri ruské manželské páry. Chcela som sa odplatiť za peľmene. Ako prvý som servírovala rozváňajúci vývar. Bola v ňom nakrájaná kuracinka, zelenina a domáce rezance.
reklama
Najnovšie v tejto sekcii
Zaujalo Vás
Nájdete na trnavskyhlas.sk