ReceptyCibuľová mňamka od gurmánov
Názov cibuľová polievka neznie príliš lákavo, no keď sa k nemu pridá slovo francúzska, hneď nadobudne gurmánsky rozmer. A veru je to tak. So správnymi prísadami premeníte zopár cibúľ na...
reklama
ReceptyVšetko v jednom pekáči
Nepatrím k ženám, ktoré s nadšením trávia nedeľné doobedie za sporákom a varia, pečú, miešajú, vaľkajú, len aby bolo čo jesť. Ponúkam typ na kompletný obed takmer bez práce...
Pozvánky
VIDEO: Naspäť do doby, keď boli Malé Karpaty ostrovom v mori
TRNAVA – Západoslovenské múzeum v Trnave otvorilo v piatok výstavu Bolo u nás more, ktorá približuje obdobie mladších treťohôr. V tej dobe boli Malé Karpaty ostrovom a ich okolie...
PozvánkyVýstava v múzeu Bolo u nás more
TRNAVA – V Západoslovenskom múzeu spustili vo štvrtka 10. marca novú výstavu pod názvom Bolo u nás more.
reklama
PozvánkyVýstava diel na tému muž a žena v spoločnej domácnosti
Od štvrtka 10. marca je v trnavskej galérii v klUbe 3 otvorená výstava diel umelca Mira Trubača.
ReceptyChutná barania hlava
Nie, nebojte sa, nebudeme variť barany, ale cícer baraní (Cicer arietinum). Jeho názov je odvodený z latinského slova aries, čo v preklade znamená barania hlava.
ReceptyChuťovky španielskeho kráľa
Tapas sa zrodil, keď španielsky kráľ Alfonso X. Múdry ochorel. Musel prijímať malé množstvá jedla a vína medzi hlavnými chodmi. Po uzdravení nariadil, aby sa v Castílii víno servírovalo...
ReceptyKoláčiky nielen na svadbu
U nás doma príliš neobľubujeme ťažké krémové zákusky. Zato kysnuté buchty alebo koláčiky si doprajeme takmer každú nedeľu. Zvlášť teraz v zime dobre padnú k šálke kávy, teplého kakaa...
ReceptySchönovo kura na mede
Fakt, ten Jožko Schön sa nám stále vracia do myšlienok. Beňo Škreko robil na jeho počesť hubársku ligu, mne občas chýba aj v kuchyni. Veď rád varil a delil sa o dobré recepty. Napríklad...
ReceptyDeci rumu do klobás
Klobásky a zemiaky upečené v jednom kamennom pekáči. Dobrota. Na pohľad žiadna vážna veda alebo recept, ktorý by potreboval viac priestoru. Omyl. Teda, ak nechcete žuť nestráviteľné kúsky...
ReceptyČo Rusi do smetí, my do brucha
Pozvala som na obed štyri ruské manželské páry. Chcela som sa odplatiť za peľmene. Ako prvý som servírovala rozváňajúci vývar. Bola v ňom nakrájaná kuracinka, zelenina a domáce rezance.
ReceptySuši dolnozemských Slovákov
Nebudem sa hádať. Viem, že podobné jedlo varia Maďari a aj Poliaci. Ani u nás to nie je neznáma pochúťka. Jedno je však isté. U dolnozemských Slovákov je to skrátka nepredstaviteľná...
ReceptyRecept na vylízané taniere
Život mi ešte stále žičí tancovať v kuchyni pre potešenie žalúdkov mojich troch najbližších. No a keď už varím pre štyroch, občas behám i s fotoaparátom, aby sa najedli aj...
ReceptyPunč, z ktorého budete šťastní a veselí
Na varenom víne sa toho nedá veľa pokaziť, aj keď experti sa nájdu. Horšie je to s punčom. Niektorí tento názov zneužívajú pre víno zmiešané s čajom, v lepšom prípade s džúsom,...
ReceptyVtáčik skoro ako v družine
Neviem prečo, ale nejako sa mi zacnelo. V školskej jedálni som toto jedlo príliš nemusel. Zdalo sa mi nejaké čudné a neveriacky som krútil hlavou, čo to tí Španieli jedia. Vôbec som netušil, že...
reklama
Najnovšie v tejto sekcii
Zaujalo Vás
Nájdete na trnavskyhlas.sk