Trnavské rybníky
reklama

Jesenná melanzana

SERVIS - Recepty | 30.10.2011, 11.51, prispievatelia

Jednoduché a veľmi chutné talianske zeleninové jedlo. Milujem južanskú gastronómiu, ktorá bez okolkov ráta so zeleninou ako hlavnou zložkou jedál. Aj keď niektorí kamaráti z týchto končín tvrdia, že nie je nad stejk.

Jesenná melanzana

Talianska špecialita zahreje počas jesenných dní.

reklama

Na melanzane potrebujeme baklažány, cukiny (nemusia byť), konzervu drvených paradajok (najlepšie made in Italy – nie sú také horké ako tie vyrobené v Strednej Európe. Pozor! Tie najlacnejšie z hypermarketov bývajú aj kyslé a dokážu pokaziť jedlu chuť), cesnak, olivový olej, mozzarellu, parmezán, soľ, čierne korenie, bazalku (najlepšie čerstvú), oregano (aj jemu čerstvosť len prospeje).
Zapekaciu misku potrieme olejom. Baklažán a cukinu nakrájame na tenšie plátky. Prevaríme drvené paradajky s prelisovaným cesnakom, bazalkou, soľou a čiernym korením, ak sú horké, pridáme aj trochu hnedého cukru. Mozzarellu nakrájame na plátky a parmezán nastrúhame. Do zapekacej misky ukladáme vrstvy baklažánov s cukinami, paradajkovej omáčky, mozarelly a parmezánu. Vrch ešte zalejeme paradajkovou omáčkou a nahusto posypeme strúhaným parmezánom. Pečieme v rúre približne 30 – 40 minút, kým baklažány nie sú úplne mäkké.
Ako príloha sa najlepšie hodí chrumkavý biely taliansky chlebík. Olivový alebo so sušenými paradajkami. Ak nemáme, tak postačí aj náš slovenský. V jesenných dňoch nie je nad takéto jedlo, napriek tomu, že si mäsožravci melú svoje.

TEXT A FOTO: MARIANNA WOLFOVÁ
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama